Views: 155


Ensinistrament de gossos
i entrenament de persones


EXERCICI


DISCIPLINA


SOCIABILITAT I HABITUACIÓ

AFECTE

Entrenament de persones

Els propietaris han de comprendre l’efecte que les seves pròpies actituds, emocions internes i postures físiques tenen en el comportament d’un gos.
Cal que davant del nostre gos mantinguem una postura ferma (és a dir, espatlles altes i el pit cap endavant) i que projectem energia tranquil·la i assertiva.

Ensinistrament de gossos

Els gossos tenen quatre necessitats principals: exercici, disciplina, sociabilitat i afecte.
És responsabilitat del seu humà satisfer les necessitats del nivell d’energia del gos a través de l’exercici i de jocs desafiadors; proporcionar regles, límits i limitacions clarament comunicats; sociabilitat; i brindar afecte, sense humanitzar-los.

Els pilars fonamentals

Exercici

L'exercici diari al vostre gos és primordial per a un bon desenvolupament de l'animal. Us ajudarà a canalitzar l'estrès acumulat i serà un reforç positiu per desenvolupar les habilitats cognitives i socials. També cal saber que quan el gos fa exercici, el seu comportament es veurà millorat, ja que tots els gossos necessiten gastar energia durant el dia. De la mateixa manera, el teu vincle amb el gos es veurà millorat gràcies a la seva plena felicitat en fer exercici.

Disciplina

La disciplina del vostre gos és una part molt important i, quan es fa de la manera correcta, garantirà un millor comportament i una comunicació més forta. És un procés crucial de formació de comportament que és necessari per a situacions quotidianes.

" Un gos disciplinat +
una persona formada
=
família feliç

Afecte

Doneu afecte, però en el moment adequat!
Recordeu que cada vegada que doneu afecte, reforceu el comportament que el precedeix. Recompenseu l'estabilitat. Comparteix el teu amor quan el teu gos està en un estat de calma i submissió.
L'amor és un dels regals més grans que podem compartir amb els nostres gossos. Els gossos són animals afectuosos. El tacte significa molt per a ells, tant en el seu món natural com quan viuen amb nosaltres. Tanmateix, l'afecte que no s'ha guanyat i que es comparteix en el moment equivocat pot ser perjudicial per a un gos.

Socialització i habituació

La socialització del teu gos és el procés pel qual el gos s'acostuma a reaccionar de manera adequada davant de diferents entorns, persones, altres gossos o altres animals. Sense agressivitat i sense por. El procés de socialització és molt important. L'habituació és el procés pel qual el teu gos aprèn a ignorar coses que l'envolten que no són perilloses (petards, trons, vehicles, patinets...) Així, per exemple, un gos habituat a un entorn urbà, no es preocuparà pel soroll del trànsit urbà ni per la presència de moltes persones als carrers. Són conceptes claus per a l'educació i socialització.